Skip to main content

Het klinkt buitenlands en zo voelt het ook

Rockanje

Rockanje is een dorp gelegen aan de Noordzeekust in Zuid-Holland. Het is een klein dorp dat veel te bieden heeft zoals de wekelijkse markt die midden in het centrum wordt gehouden. Het dorp is oorspronkelijk ontstaan als badplaats gebouwd door de Romeinen.

Rockanje is onderdeel van Westvoorne en ligt 7 km noordwaarts van Hellevoetsluis. Het dorp heeft ongeveer 6.000 inwoners en staat bekend om haar unieke duingebied genaamd Voornes Duin. Het bezoekerscentrum hiervan is gevestigd in Rockanje en heet Tenellaplas. Het duingebied is alom bekend in Europa door haar gevarieerde flora en fauna.

Er zijn veel bezienswaardigheden in Rockanje zoals de molen van Rockanje, het openluchtmuseum De Duinhuisjes, het Oude Dorpsplein of de Koningslinde. Het dorp heeft iets waardevols te bieden voor iedere bezoeker of inwoner op elk moment van het jaar. 

Wandelen in Rockanje 

Rockanje is bij uitstek dé plek om te gaan wandelen en een dag er even “tussenuit” te gaan. Het dorp is niet al te groot maar is in het bezit van een enorm mooie omgeving gevuld met een gevarieerd natuurgebied.

De duingebieden van Rockanje bieden een uitstekende mogelijkheid om uit te waaien en een stuk te wandelen. De natuur eromheen maakt het erg uitnodigend en ervan te genieten.

Beachclub Havana ligt midden in de duinen en aan de kust bij de Eerste Slag. Het duingebied achter Havana sluit aan op het Voornes duingebied. Dit maakt dat Havana het perfecte eindpunt is voor jouw wandelingen door de duinen. Jij doet het genieten en wij zorgen voor het drankje na afloop. Samen maakt dit voor hét dagje ertussenuit.

In de zomertijd zijn wij iedere dag geopend waardoor je altijd langs kunt komen. Tijdens de wintertijd blijven we in de weekenden open, dan ben je altijd welkom na het uitwaaien aan zee.

Wil je graag reserveren bij het restaurant van Havana? Dat kan nu online!